• 100% naaldhout
 • diameter 6 mm
 • lengte < 40 mm
 • vochtgehalte < 4 - 10%
 • asgehalte c.a. 0,3%
 • verbrandingswaarde c.a. 5,3 kWh/kg
 • persdichtheid > 98%
 • toevoegingen 0%
 • inhoud van de zak is 15 kg.
 • FSC keurmerk (verantwoord bosbeheer)


Prijzen zomerprijzen 2021 incl. 21% btw   

* of zolang de voorraad toelaat

ophalen of levering in juli-september 2021
1 zak 15 kg.€ 4,75
1 pallet 70 zakken€ 305,-
2 pallets 140 zakken € 605,-
3 pallets 210 zakken€ 905,-

.....................................................

1 big bag 1000 kg.€ 290,-
2 big bags 2000 kg. € 575,-Bezorgkosten per levering van 1, 2 of 3 pallets/ 1 of 2 big bags
incl. 21% btw

< 40 km.€ 25,-
40 - 50 km.€ 35,-
50 - 60 km.............................€ 45,-

Afstand wordt berekend met Google Maps

Woont u in Slochteren informeert u dan naar onze bijna buren tarief! Wij leveren alleen in de 60 km. rondom onze locatie te Slochteren.

Indien mogelijk leveren wij uw volle pallet af tot op de plek waar u uw pallet wilt hebben staan. Obstakels hierin zijn te smalle doorgangen, onverharde paden en hoge drempels. Afhankelijk van de situatie lukt het soms toch om deze obstakels te omzeilen. Bij aflevering zullen we ter plekke de situatie en mogelijkheden beoordelen.

Wilt u zelf uw pallet bij onze winkel komen ophalen maar lukt dit niet in 1x? Geen probleem! Bij Meijering V.O.F. mag u een volle pallet in 2 of 3 x ophalen (binnen 48 uur).


Bewaaradvies

 • Wij adviseren u om de pellets droog te bewaren in een ruimte die volledig afgesloten kan worden (dus vier muren en een dak). Ondanks dat de pellets goed verpakt zitten zullen ze buiten of onder een carport vocht aantrekken.
 • Leg uw pellets nooit op de grond (of uw vloer moet al verwarmt worden zoals uw vloer in huis). Dit omdat er toch vocht vanuit de vloer in de zakken pellets trekken, hierdoor zijn ze niet geschikt meer voor uw kachel of ketel en kan het zelfs zo zijn dat uw zakken zullen knappen.
 • Indien u een volle pallet koopt adviseren wij u gebruik te maken van de pallet waarop uw zakjes pellets liggen.


Verschil in onze pellets

Klik hier om het verschil in onze pellets te lezen, we geven per stukje ook wat uitleg. U zult namelijk lezen dat ondanks de verschillen in de brokken we niet per definitie kunnen zeggen deze brok is beter voor uw kachel/ketel als de ander. Daarbij leest u ook wat extra informatie over pellets in het algemeen. Momenteel verkopen wij 3 soorten pellets, voor komend seizoen verwachten wij ons assortiment aan te vullen met 2 andere soorten pellets. Hou onze website in de gaten voor meer informatie!

Bent u niet tevreden over uw keuze? Bij Meijering V.O.F. mag u de goede en onaangebroken zakken ruilen voor een ander soort! (Voorwaarden; ruilen kan alleen bij ons in de winkel, zak tegen zak (geen geld retour) evt. met bij betaling, max. 20 zakken, de zakken en pellets dienen onbeschadigd en droog te zijn en mogen niet rechtstreeks op de grond bewaard zijn. De beoordeling over de te ruilen zakken ligt bij Meijering V.O.F.)


Verder informatie Tartak pellets

Deze pellets zijn geproduceerd in Polen en hebben een ENplus A1 en een Din Plus norm certificering. Tartak pellets hebben een lichte kleur.

Het geheim van de hoge kwaliteit van Tartak pellets is de zorgvuldig geselecteerde productietechnologie en de bron van betrouwbare grondstof. De 100% van naaldhout (dennen, larks en sparren) wordt onderworpen aan de behandeling van ontschorsing, waarbij het zaagsel en spaanplaat voor de productie van pellets niet de schors bevatten die mogelijke onzuiverheden kunnen bevatten, zoals zand. Het verwijderen van de schors is een van de bepalende factoren die een impact hebben op het asgehalte in de pellets en op de juiste werking van de verwarmingsketel.

Tartak pellets is een verwerkt zaagsel geperst onder hoge druk, waardoor de energie sterk gecomprimeerd is. Dit proces vindt plaats zonder toevoeging van extra binders. Pellets hebben hoge energiewaarden, laag vochtgehalte, van 1 ton Tartak pellets blijft er na verbranding ongeveer 4 kg organische as over, welke gebruikt kan worden als een natuurlijke tuinmeststof. Het is milieuvriendelijk. De productie van Tartak pellets resulteert niet in extra kap van bomen in het bos.

Vele merken van pelletkachels eisen het gebruik van DIN+ pellets omwille van de garantie. De EN Plus A1 certificering is de Europese standaard vergelijkbaar met de DIN-certificering die vooral in Duitsland wordt gebruikt. Op sommige gebieden zijn de kwaliteitsnormen van de EN Plus A1 certificering nog strenger. Op het gebied van Kwaliteit, Stofgehalte, Calorische Waarde en As-gehalte en Herkomst van Grondstoffen bevat EN Plus A1 de strengste normen. EN Plus A1 is een certificering die wordt uitgevoerd onder de auspiciën van de European Pellet Council. Deze certificerende organisatie ziet er op toe dat de kwaliteit van de pellets door de hele keten van productie en distributie bewaakt wordt. De eindgebruiker krijgt gegarandeerd de hoogste kwaliteit geleverd en een probleemloze verbranding in uw pelletkachel en pelletketel.

In 2014 werd er in de wereld maar liefst 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld en inmiddels is deze flink gestegen. Voor een markt van deze omvang zijn duidelijke kwaliteitsstandaarden onmisbaar. Zonder certificering op uw pellets verloopt uw garantie van uw kachel/ketel.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets:
* Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout
* Een egaal product, dus altijd dezelfde kwaliteit
* Strenge controle door onafhankelijke keuringsinstanties op de kwaliteit
* Door het gebruik van duurzaam materiaal is er geen uitstoot van schadelijke stoffen
* Door het gebruik van schoon hout is er weinig as na verbranding
* Behoud van garantie voor uw kachel
* Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets

Deze pellet is uitstekend geschikt voor uw pelletkachel en pellet ketel.


Wilt u deze pellet kopen, komt u dan gerust even langs of maak gebruik van het onderstaande bestelformulier.

 • Meijering V.O.F. hanteert ruime openingstijden, van 9 - 18 uur is er meestal wel iemand aanwezig. Wilt u zeker weten dat u niet voor een dichte deur komt te staan mag u altijd even bellen op 06 - 36 21 58 82.
 • Het is ook altijd mogelijk om op afspraak langs te komen.
 • Op woensdag zijn wij alleen op afspraak geopend!
 • Ook in de avonduren kan u op afspraak bij ons terecht!
 • Telefonisch zijn wij van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur.
 • Mocht u op zondag onverhoopt zonder pellets zitten, dan zijn wij voor spoedgevallen ook bereikbaar op zondag.


I.v.m. de Corona maatregelen verzoekt de gemeent u een afspraak te maken voor u langskomt. Dus wilt u langkomen laat het ons even weten via een telefoontje of oppje op 06 - 36 21 58 82 (b.g.g. 06 - 401 46 156) of vul dan onze afsprakenformulier in (klik hier). Onze klantenstroom in de winkel is niet zo heel groot, daardoor kan u eigenlijk altijd wel op het door u gekozen moment langskomen.

Bestelformulier volle pallet(s) à 70 zakken Tartak pellets