Helaas hebben wij te horen gekregen dat we de bestelde Warm-up pellets geleverd zouden krijgen in The Noble Boar zakken, welles waar uit een ander land en dus een andere fabriek. De pellets hebben dezelfde waardes en eigenschappen als de Warm-up pellets. Wij begrijpen hieruit dat deze tussenhandelaar zijn zelf ontworpen zakken dus blijkt te vullen met pellets uit diverse landen/fabrieken en vervolgens verkoopt onder dezelfde naam. Dit verklaart ook onze ervaringen die wij in de afgelopen 3 jaar hebben opgedaan met dit bedrijf. Hierdoor kunnen wij u als klant nooit garanderen dat u dezelfde Warm-up pellets koopt van verschillende leveringen van dit bedrijf.

Omdat wij staan voor service en kwaliteit hebben wij gekozen om de bestelling te annuleren en de Warm-up en The Noble Boar uit het assortiment te halen. Waarom dan toch deze website pagina? Een aantal klanten kopen pallets in voor 2 tot 3 jaar om deze klanten ook te kunnen informeren houden we deze pagina dus nog een tijd online. De zoektocht naar een geschikte vervanging voor deze pallet is een uitdaging waar wij ons momenteel mee bezig houden. We hopen vanaf komend seizoen (2020/2021) één of twee geschikte vervangers te kunnen aanbieden. Zodra wij meer informatie hebben leest u dat op onze site.


- diameter 6mm
- lengte < 40 mm
- vochtgehalte < 9,1%
- as gehalte < 0,6%
- verbrandingswaarde 5,1 kWh/kg
- persdichtheid 98%
- toevoegingen 0%
- inhoud van de zak is 15 kg.

Verdere informatie Warm-up pellets

Deze pellets zijn geproduceerd in Rusland en hebben een ENplus A1 en een Din Plus norm certificering.

Warm-up pellets zijn wisselend in kleur. De ene keer zult u lichte brokken aantreffen en de andere keer donkerder brokken, dit heeft te maken met de hoeveelheid witsel die aan de brok wordt toegevoegd. Om de kwaliteit brok Warm-up goed betaalbaar te houden heeft men ervoor gekozen om dit witsel uit te sparen en zult u dus meer wisseling hebben in de kleur van de brokjes. Dit zegt meer iets over de wens van onze ogen en niets over de kwaliteit, deze is telkens hetzelfde!

De houtpellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen zoals snoeihout, zaagsel, houtspaanders. Deze 'grondstoffen' worden, onder hoge druk (persdichtheid van 98%), door een matrijs met gaten geperst. Door de hoge druk in de pers wordt er zoveel warmte ontwikkeld, dat de cellulose (aanwezig in het hout) ervoor zorgt dat een pellet kan geproduceerd worden zonder bindmiddel. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk, ligt de energiewaarde zeer hoog.

Vele merken van pelletkachels eisen het gebruik van DIN+ pellets omwille van de garantie. De EN Plus A1 certificering is de Europese standaard vergelijkbaar met de DIN-certificering die vooral in Duitsland wordt gebruikt. Op sommige gebieden zijn de kwaliteitsnormen van de EN Plus A1 certificering nog strenger. Op het gebied van Kwaliteit, Stofgehalte, Calorische Waarde en As-gehalte en Herkomst van Grondstoffen bevat EN Plus A1 de strengste normen. EN Plus A1 is een certificering die wordt uitgevoerd onder de auspiciën van de European Pellet Council. Deze certificerende organisatie ziet er op toe dat de kwaliteit van de pellets door de hele keten van productie en distributie bewaakt wordt. De eindgebruiker krijgt gegarandeerd de hoogste kwaliteit geleverd en een probleemloze verbranding in uw pelletkachel en pelletketel.

In 2014 werd er in de wereld maar liefst 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld. Voor een markt van deze omvang zijn duidelijke kwaliteitsstandaarden onmisbaar.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets:
* Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout
* Een egaal product, dus altijd dezelfde kwaliteit
* Strenge controle door onafhankelijke keuringsinstanties op de kwaliteit
* Door het gebruik van duurzaam materiaal is er geen uitstoot van schadelijke stoffen
* Door het gebruik van schoon hout is er weinig as na verbranding
* Behoud van garantie voor uw kachel
* Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets

Deze pellet is uitstekend geschikt voor uw kleine pelletkachel. Tevens goed in gebruik voor uw grotere pelletkachel en ketel.


Wilt u een andere pellet kopen, kijk dan verder op onze website, bel of kom gerust even langs.