• 100% naaldhout
 • diameter 6 mm
 • lengte 3,15 - 40 mm
 • vochtgehalte < 6,6%
 • asgehalte 0,5 %
 • verbrandingswaarde 4,9 kWh/kg
 • persdichtheid > 99,4%
 • toevoegingen 0%
 • inhoud van de zak is 15 kg.


Bezorgkosten

Bezorgen niet mogelijk, geen volle pallet meer op voorraad. Is uit het assortiment.


Bewaaradvies

 • Wij adviseren u om de pellets droog te bewaren in een ruimte die volledig afgesloten kan worden (dus vier muren en een dak). Ondanks dat de pellets goed verpakt zitten zullen ze buiten of onder een carport vocht aantrekken.
 • Leg uw pellets nooit op de grond (of uw vloer moet al verwarmt worden zoals uw vloer in huis). Dit omdat er toch vocht vanuit de vloer in de zakken pellets trekken, hierdoor zijn ze niet geschikt meer voor uw kachel of ketel en kan het zelfs zo zijn dat uw zakken zullen knappen.
 • Indien u een volle pallet koopt adviseren wij u gebruik te maken van de pallet waarop uw zakjes pellets liggen.


Verschil in onze pellets

Klik hier om het verschil in onze pellets te lezen, we geven per stukje ook wat uitleg. U zult namelijk lezen dat ondanks de verschillen in de brokken we niet per definitie kunnen zeggen deze brok is beter voor uw kachel/ketel als de ander. Daarbij leest u ook wat extra informatie over pellets in het algemeen. Momenteel verkopen wij 3 soorten pellets, voor komend seizoen verwachten wij ons assortiment aan te vullen met 2 andere soorten pellets. Hou onze website in de gaten voor meer informatie!

Bent u niet tevreden over uw keuze? Bij Meijering V.O.F. mag u de goede en onaangebroken zakken ruilen voor een ander soort. (Voorwaarden; ruilen kan alleen bij ons in de winkel, zak tegen zak (geen geld retour) evt. met bij betaling, max. 20 zakken, de zakken en pellets dienen onbeschadigd en droog te zijn en mogen niet rechtstreeks op de grond bewaard zijn. De beoordeling over de te ruilen zakken ligt bij Meijering V.O.F.)


Verdere informatie over The Noble Boar pellets

Het zwijn belichaamt de deugden van een eenvoudig en nobel leven. Deze pretentieloze bosdieren zijn vreedzaam van aard, maar zullen hun jongen beschermen, wat er ook gebeurt. Je kunt het zwijn vertrouwen! Houd uw gezin warm en goed met de budgetvriendelijke houtpellets van The Noble Boar.

Deze pellets zijn geproduceerd in Rusland en hebben een EN Plus norm certificering een ranger approved guarantee.

The Noble Boar pellets zijn licht van kleur. In de zak zitten wat grotere maar vooral meerdere kleine brokjes, de brokjes zijn zacht waardoor ook de grotere brokken met gemakt door de vijzel klein gemaakt kunnen worden. Hierdoor is deze pellet zeer geschikt voor de pelletkachel die moeite heeft met de grotere brokken.

The Noble Boar houtpellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van schorsvrije naaldhout zaagsels. Deze 'grondstoffen' worden, onder hoge druk (persdichtheid van 99,4%), door een matrijs met gaten geperst. Door de hoge druk in de pers wordt er zoveel warmte ontwikkeld, dat de cellulose (aanwezig in het hout) ervoor zorgt dat een pellet kan geproduceerd worden zonder bindmiddel. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk, ligt de energiewaarde zeer hoog.

De EN Plus A1 certificering is de Europese standaard vergelijkbaar met de DIN-certificering die vooral in Duitsland wordt gebruikt. Op sommige gebieden zijn de kwaliteitsnormen van de EN Plus A1 certificering nog strenger. Op het gebied van Kwaliteit, Stofgehalte, Calorische Waarde en As-gehalte en Herkomst van Grondstoffen bevat EN Plus A1 de strengste normen. EN Plus A1 is een certificering die wordt uitgevoerd onder de auspiciƫn van de European Pellet Council. Deze certificerende organisatie ziet er op toe dat de kwaliteit van de pellets door de hele keten van productie en distributie bewaakt wordt. De eindgebruiker krijgt gegarandeerd de hoogste kwaliteit geleverd en een probleemloze verbranding in uw pelletkachel en pelletketel.

In 2014 werd er in de wereld maar liefst 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld en inmiddels is deze flink gestegen. Voor een markt van deze omvang zijn duidelijke kwaliteitsstandaarden onmisbaar. Zonder certificering op uw pellets verloopt uw garantie van uw kachel/ketel.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets:
* Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout
* Een egaal product, dus altijd dezelfde kwaliteit
* Strenge controle door onafhankelijke keuringsinstanties op de kwaliteit
* Door het gebruik van duurzaam materiaal is er geen uitstoot van schadelijke stoffen
* Door het gebruik van schoon hout is er weinig as na verbranding
* Behoud van garantie voor uw kachel
* Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets

Deze pellet is uitstekend geschikt voor uw pelletkachel en pellet ketel.


Wilt u deze pellet kopen, komt u dan gerust even langs of maak gebruik van het onderstaande bestelformulier.

 • Meijering V.O.F. hanteert ruime openingstijden, van 9 - 18 uur is er meestal wel iemand aanwezig. Wilt u zeker weten dat u niet voor een dichte deur komt te staan mag u altijd even bellen op 06 - 36 21 58 82.
 • Het is ook altijd mogelijk om op afspraak langs te komen.
 • Op woensdag zijn wij alleen op afspraak geopend!
 • Ook in de avonduren kan u op afspraak bij ons terecht!
 • Telefonisch zijn wij van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur.
 • Mocht u op zondag onverhoopt zonder pellets zitten, dan zijn wij voor spoedgevallen ook bereikbaar op zondag.

Bestelformulier The Noble Boar pellets