• 100% naaldhout
 • diameter 6 mm
 • lengte < 40 mm
 • vochtgehalte < 10%
 • asgehalte < 0,3%
 • verbrandingswaarde > 5,1 kWh/kg
 • persdichtheid > 98,5%
 • toevoegingen 0%
 • inhoud van de zak is 15 kg.
 • FSC keurmerk (verantwoord bosbeheer)


Prijzen zomerprijzen 2021* incl. 21% btw

*of zolang de voorraad toelaat

ophalen of levering in juli-september
1 zak 15 kg.€ 4,70
1 pallet 65 zakken.......................€ 280,-
2 pallets 130 zakken€ 555,-
3 pallets 195 zakken€ 830,-


Bezorgkosten per levering van 1,2 of 3 pallets/1 of 2 big bags
incl. 21% btw

< 40 km.€ 25,-
40 - 50 km.€ 35,-
50 - 60 km.............................€ 45,-

Afstand wordt berekend met Google Maps

Woont u in Slochteren informeert u dan naar onze bijna buren tarief! Wij leveren alleen in de 60 km. rondom onze locatie te Slochteren.

Indien mogelijk leveren wij uw volle pallet af tot op de plek waar u uw pallet wilt hebben staan. Obstakels hierin zijn te smalle doorgangen, onverharde paden en hoge drempels. Afhankelijk van de situatie lukt het soms toch om deze obstakels te omzeilen. Bij aflevering zullen we ter plekke de situatie en mogelijkheden beoordelen.

Wilt u zelf uw pallet bij onze winkel komen ophalen maar lukt dit niet in 1x? Geen probleem! Bij Meijering V.O.F. mag u een volle pallet in 2 of 3 x ophalen (binnen 48 uur).


Bewaaradvies

 • Wij adviseren u om de pellets droog te bewaren in een ruimte die volledig afgesloten kan worden (dus vier muren en een dak). Ondanks dat de pellets goed verpakt zitten zullen ze buiten of onder een carport vocht aantrekken.
 • Leg uw pellets nooit op de grond (of uw vloer moet al verwarmt worden zoals uw vloer in huis). Dit omdat er toch vocht vanuit de vloer in de zakken pellets trekken, hierdoor zijn ze niet geschikt meer voor uw kachel of ketel en kan het zelfs zo zijn dat uw zakken zullen knappen.
 • Indien u een volle pallet koopt adviseren wij u gebruik te maken van de pallet waarop uw zakjes pellets liggen.


Verschil in onze pellets

Deze Excellent Selection pellets zijn dit seizoen nieuw voor ons. Als we fabrikant mogen geloven zijn deze pellets kwalitatief beter t.o.v. de Premium Selection pellets. Inmiddels draait deze pellet een seizoen met ons mee. Wat we nu zien is dat de pellets lichter qua kleur zijn en de brok ook wat kleiner als de Tartak en de Premium Selection. Een kleinere brok is voor de ene pelletkachel fijn en de ander verstopt er juist van. Het grote verschil tussen Tartak en de Excellent Selection is dat net als de Premium Selection de korrel bestaat uit fijn zaagsel en de Tartak juist bestaat uit vezeltjes. Hierdoor breekt de brok wat makkelijker en dat is voor sommige vijzel heel plezierig, maar ook hier speelt weer mee dat bepaalde vijzels hierin verstikken. Hoewel deze brok bestaat uit fijn materiaal en daardoor ook wat stof in de zak heeft zien we dat niet terug in de hoeveelheid as. De fabrikant heeft dit jaar bij het opzakken een stofzuiger geplaatst wat enorm helpt in de stof hoeveelheid in de zak. Qua verbranding en warmte komt deze brok redelijk overeen met de Tartak. We horen van onze klanten die tevreden zijn over deze pellet dat het raampje ook mooi schoon blijft. U vind deze pellet nog niet terug op onze pagina "verschil pellets" voor het seizoen 2021/2022 zal deze pellet wel in de lijst staan. We zijn blij met deze kwaliteit pellet en dat hij zeker een waarde aanvulling in ons assortiment is!

Bent u niet tevreden over uw keuze? Bij Meijering V.O.F. mag u de goede en onaangebroken zakken ruilen voor een ander soort. (Voorwaarden; ruilen kan alleen bij ons in de winkel, zak tegen zak (geen geld retour) evt. met bij betaling, max. 20 zakken, de zakken en pellets dienen onbeschadigd en droog te zijn en mogen niet rechtstreeks op de grond bewaard zijn. De beoordeling over de te ruilen zakken ligt bij Meijering V.O.F.)


Verder informatie Excellent Selection pellets

Deze pellets zijn geproduceerd in Polen en hebben een ENplus A1 en een Din Plus norm certificering. Excellent Selection pellets hebben een lichte kleur. Voor ons is dit een nieuwe pellets. Als we de fabrikant geloven hebben deze pellets mooie verbrandingswaarde met weinig as. Hoe de praktijk uitvalt gaan we nog ervaren. Zodra we meerdere ervaringen binnen hebben melden we dit op de site.

De Excellent Selection pellets hebben de onderstaande certificaten:

 1. EN Plus A1-certificaat nr. PL 303
 2. EN Plus A1-certificaat nr. PL 027
 3. DIN Plus-certificaat nr.7A229
 4. FSC Keurmerk (zie hier waarom FSC?, verantwoord bosbeheer)


De Excellent Selection pellets hebben de onderstaande voordelen:

 1. Zeer hoge kwaliteit - speciaal geselecteerd, droog naaldhoutzaagsel werd gebruikt voor de productie.
 2. Excellent Selection-pellet heeft een zeer lichte kleur.
 3. Hoge calorische waarde - meer dan 18,5 MJ / kg.
 4. De hoeveelheid as die overblijft na verbranding is minder dan 3 kg per verbrande ton.
 5. Het bevat geen schadelijke stoffen en geeft geen onaangename en onaangename geuren af.
 6. Schoon in gebruik - het vervuilt geen ruimtes zoals andere vaste brandstoffen, zoals steenkool, bijvoorbeeld erwtenkolen of fijne steenkool.
 7. Niet alleen veel gebruikers van pelletkachels hebben de kwaliteiten gewaardeerd, maar ook de ketelfabrikanten zelf.


Vele merken van pelletkachels eisen het gebruik van DIN+ pellets omwille van de garantie. De EN Plus A1 certificering is de Europese standaard vergelijkbaar met de DIN-certificering die vooral in Duitsland wordt gebruikt. Op sommige gebieden zijn de kwaliteitsnormen van de EN Plus A1 certificering nog strenger. Op het gebied van Kwaliteit, Stofgehalte, Calorische Waarde en As-gehalte en Herkomst van Grondstoffen bevat EN Plus A1 de strengste normen. EN Plus A1 is een certificering die wordt uitgevoerd onder de auspiciën van de European Pellet Council. Deze certificerende organisatie ziet er op toe dat de kwaliteit van de pellets door de hele keten van productie en distributie bewaakt wordt. De eindgebruiker krijgt gegarandeerd de hoogste kwaliteit geleverd en een probleemloze verbranding in uw pelletkachel en pelletketel.

In 2014 werd er in de wereld maar liefst 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld en inmiddels is deze flink gestegen. Voor een markt van deze omvang zijn duidelijke kwaliteitsstandaarden onmisbaar. Zonder certificering op uw pellets verloopt uw garantie van uw kachel/ketel.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets:
* Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout
* Een egaal product, dus altijd dezelfde kwaliteit
* Strenge controle door onafhankelijke keuringsinstanties op de kwaliteit
* Door het gebruik van duurzaam materiaal is er geen uitstoot van schadelijke stoffen
* Door het gebruik van schoon hout is er weinig as na verbranding
* Behoud van garantie voor uw kachel
* Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets

Deze pellet is uitstekend geschikt voor uw pelletkachel en pellet ketel.


Wilt u deze pellet kopen, komt u dan gerust even langs of maak gebruik van het onderstaande bestelformulier.

 • Meijering V.O.F. hanteert ruime openingstijden, van 9 - 18 uur is er meestal wel iemand aanwezig. Wilt u zeker weten dat u niet voor een dichte deur komt te staan mag u altijd even bellen op 06 - 36 21 58 82.
 • Het is ook altijd mogelijk om op afspraak langs te komen.
 • Op woensdag zijn wij alleen op afspraak geopend!
 • Ook in de avonduren kan u op afspraak bij ons terecht!
 • Telefonisch zijn wij van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur.
 • Mocht u op zondag onverhoopt zonder pellets zitten, dan zijn wij voor spoedgevallen ook bereikbaar op zondag.


I.v.m. de Corona maatregelen verzoekt de gemeent u een afspraak te maken voor u langskomt. Dus wilt u langkomen laat het ons even weten via een telefoontje of oppje op 06 - 36 21 58 82 (b.g.g. 06 - 401 46 156) of vul dan onze afsprakenformulier in (klik hier). Onze klantenstroom in de winkel is niet zo heel groot, daardoor kan u eigenlijk altijd wel op het door u gekozen moment langskomen.

Bestelformulier volle pallet(s) à 65 zakken Excellent Selection pellets